HET VERHAAL VAN DECO HEART

Transparantie - Kwaliteit - Design

Deco Heart is een Nederlands bedrijf met een passie voor huisdecoratie en accessoires. Wij zijn ontstaan uit het verlangen het dagelijks leven van de consument te verrijken en worden geïnspireerd door ambachtslieden die zich focussen op details, originele en unieke designs en zorgvuldigheid.

 

Ons motto "Art from the heart" legt uit dat onze producten met hart en ziel door een ambachtsman gemaakt worden. Doordat de producten handgemaakt zijn, is elk product uniek.

Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk deel van ons bedrijf. Door het gebruik van het kwalitatief goede Mango en Acacia-hout laten wij tropische regenwouden onaangetast en hebben de producten een lange levensduur. Ook is de verpakking recyclebaar.

 

Ook heeft ons hout het FSC-keurmerk, wat inhoudt dat voor elke boom die voor ons gekapt wordt een nieuwe boom wordt geplant.

Voor meer informatie over de productie, zie Ons Bedrijfsproces.

Verder is de combinatie van cultuur bijzonder in het bedrijf. Het mixen van 2 culturen zorgt voor een mooi design en goede kwaliteit door geavanceerde productie technieken. India staat altijd bekend om de handgemaakte producten en Nederland om de mooie architectuur en decoraties. Onze twee oprichters Parth (India) en Jaimy (Nederland) zorgen voor deze interactie van cultuur.

Video over Deco Heart

Ontmoet Ons Team

pasfoto-min.jpg

Jaimy Polhuis

Nederlandse%20vlag_edited.jpg

Eigenaar

Screen%20Shot%202018-09-19%20at%202.18_e

Parth Goel

Indian%20flag_edited.jpg

Eigenaar

Photo Victoria Deco Heart webiste-min.jp

Victoria De Ruysscher

Belgische%20vlag_edited.jpg

Marketing Planner

Nikhar Deco Heart website-min.jpeg

Nikhar Agarwal

Indian%20flag_edited.jpg

Graphic Designer

HET ONTSTAAN

Eind 2019 bedachten wij (Parth en Jaimy, de twee oprichters en eigenaren van Deco Heart) ons dat veel producten tegenwoordig slechts een product zijn. Er zit niets speciaals achter en mensen leren niet het volledige verhaal kennen. Wij vonden dat hier verandering in moest komen. Een product moet een stuk kunst zijn: bijzonder, mooi en met een verhaal. Bovendien moet een klant beschikking hebben over alle informatie over de productie. 

We wilden deze gedachte verspreiden, en wat is een betere manier dan via een product dat bijna iedereen kan kopen en thuis zou kunnen gebruiken! Het resultaat was het onstaan van Deco Heart en de set Azuren producten, gelanceerd in september 2020.

De drie belangrijkste aspecten van Deco Heart zijn terug te vinden in de producten: transparantie, kwaliteit en design. Wij geloven in transparantie. De klanten moeten alle informatie over onze producten ter beschikking hebben. Kwaliteit betekent dat de producten voldoen aan de goede richtlijnen van de fabriek. En ons design is minimalistisch en simpel.

CATALOGUS

Download Nu

NEDERLANDS

ENGELS

HANDGEMAAKTE PRODUCTEN

Alle producten worden met perfectie door de meesters handgemaakt. Wij bij Deco Heart geloven in het optimaal gebruiken van onze middelen, en dat het rechtvaardigheid is om te zeggen dat een vakman geen product maakt, maar een stuk kunst.

De handwerkers zijn echte meesters en erg flexibel in de productie waardoor variatie in producten geen enkel probleem is! Daarnaast heeft handgemaakt werk een veel mooiere uitstraling dan producten die door machines gemaakt worden.

ETHISCH VERANTWOORD

Alle producten worden met perfectie door de meesters gemaakt. Wij bij Deco Heart geloven in het optimaal gebruiken van onze middelen, en dat het rechtvaardigheid is om te zeggen dat een vakman geen product maakt, maar een stuk kunst.

Daarnaast heeft handgemaakt werk een veel mooiere uitstraling dan producten die door machines gemaakt worden en worden de handarbeiders ethisch behandeld.

WAARDE EN INSPIRATIE

We willen waarde toevoegen aan onze producten door een verhaal achter de producten te creëren.

Ten eerste is het ontwerp van ons product gebaseerd op de Nederlandse cultuur, namelijk het Delfts blauwe servies (=de inspiratie), en zullen de producten matchen met vele soorten interieur.

 

Delfts blauw wordt gebruikt als term voor het aardewerk met de blauwe decoratie. Het stamt uit de 17e eeuw en werd geïntroduceerd als “goedkope” vervanging van het Chinese porselein. Toch was het in Nederland nog iets dat met name door de welvarende mensen werd gekocht.

In het begin werden er met name Oosterse decoraties aangebracht op het aardewerk. Later werden de afbeeldingen echter Nederlands van aard en is het tot de Nederlandse cultuur gaan horen (bron: wikipedia.nl). 

Ons design laat geen afbeeldingen zien, want wij hebben onze eigen draai eraan gegeven om te zorgen dat de producten in bijna elk interieur zullen passen. De nadruk ligt nog steeds op het blauw met wit, maar het zwarte patroon breekt het design een beetje en geeft de producten een origineel uiterlijk.

Ten tweede, geven we om het milieu bij het creëren van onze producten door hier rekening mee te houden bij het kiezen van ons materiaal en tijdens de productie.