IMG_5382-min.JPG

AZURE Collection

Hout Handgemaakte producten.png

DE HERKOMST VAN HET HOUT

Het Mango hout dat gebruikt wordt voor de huisaccessoires kent zijn herkomst in de stad Jodhpur (Rajasthan). Jodhpur is een stad in het noordwesten van India. Jodhpur wist sinds de oprichting in 1459 uit te groeien tot handelscentrum dankzij de gunstige locatie voor allerlei soorten goederen, waaronder hout. De mensen in Jodhpur leven van handel en handnijverheid (bron: wikipedia.nl). De aankoop van het hout voor onze producten zal hen dus ongetwijfeld financieel steunen.

 

Verder heeft het hout het FSC-keurmerk, wat betekent dat elke gekapte boom wordt vervangen door een nieuw geplante boom. 

Op de foto is te zien hoe het hout in de fabriek aankomt.

Deco Heart geeft om duurzaamheid in de volledige productie van de goederen. Dit betekent dat Deco Heart er voor zorgt dat de productie en de materialen die gebruikt worden de omgeving niet aantasten en dat de toekomst van de industrie gewaarborgd blijft.

Productie handgemaakte producten

DE PRODUCTIE

De productie verschilt per product, afhankelijk van het design. Maar aangezien het product handgemaakt is, is deze variatie geen probleem. Daarnaast is de uitstoot van CO2 minimaal en het energiegebruik laag, omdat er geen grote machines gebruikt worden.

De volledige productie tot het verpakken en versturen vindt plaats in een fabriek in Moradabad, een stad in die Indiase staat Uttar Pradesh. De richtlijnen van Deco Heart met betrekking tot kwaliteit, milieu etc. worden daar ook gehandhaafd. 

Dit proces gaat van start als de stapels hout aankomen. In foto A hieronder wordt het hout klaar gemaakt om in vorm te worden gebracht door middel van lijm en een rubberen band. Het laatste is te zien in foto B.

Serving tray production website.png

Foto B

Handgemaakte producten.png
emaille aanbrengen.png

HET EMAILLE DESIGN AANBRENGEN

Emaille is een soort glazuren laag op het hout die bescherming biedt en leuke uitstraling geeft. Echt meesterschap is benodigd om dit met de hand aan te brengen. 

Het speciale design neemt ons helemaal mee terug naar de Gouden eeuw. Het Delfts blauw komt terug, maar dan op een moderne manier!

 

Het aanbrengen van het emaille start met een natte sticker van het design. Deze wordt op het hout geplakt. De handwerker wacht tot de sticker droog is en zorgt er dan voor dat de sticker mooi glimt en lang zal blijven plakken.

Azuren collectie

DE LAATSTE STAP

De producten worden in de laatste stap mooi schoon gemaakt. Een laatste kwaliteitskeuring vindt plaats en de producten worden opgestuurd via de haven van Mumbai en de haven van Rotterdam naar onze opslag in Vianen.

 

Vervolgens worden de producten bij jou thuis afgeleverd na het bestellen!

Elgersma opslag vianen.jpg

Opslag in Vianen (NL)

Best out of waste.png

HET BESTE UIT AFGEKEURDE PRODUCTEN

Vanwege het feit dat de producten handgemaakt zijn, gebeurt het soms dat producten niet door de keuring komen, omdat er een foutje in zit.

 

Deze producten gooien wij echter niet weg! Wij halen het beste uit afgekeurde producten. De mensen in de fabriek breken het product weer af en maken het hout bruikbaar voor nieuwe producten. Het hout is dus circulair!

Handarbeider

DE ARBEIDERS

De Indische handwerkers die onze mooie producten maken hebben al 20 jaar ervaring in deze industrie.

 

Ze werken op maandag tot en met vrijdag, 9:00 tot 18:00 uur. Zie hieronder het werkschema (met elke kleur een eigen betekenis afhankelijk van de afdeling)

 

In de fabriek wordt er gezorgd dat de arbeiders volledig veilig zijn door middel van veilig gereedschap en beschermende kleding en dat ze beschikking hebben tot de benodigde spullen. 

Daarnaast is er een maandelijks moment waarop de arbeiders hun feedback kunnen delen met de leiding. Hun wensen zijn een prioriteit in het bedrijf. Ook is er een plek waar arbeiders hun vragen kunnen stellen en in contact kunnen komen met iemand die hen helpt. 

Als laatste is respect een belangrijk aspect in de fabriek. Wij waarderen het werk van de handwerkers met hun talent en skills te allen tijden!

 

Voor meer informatie over Deco Heart, zie Ontdek Deco Heart

working schedule parth overseas.png