Hout handgemaakte coil collectie.png

DE HERKOMST VAN HET METAAL EN HOUT

Het Mango hout dat gebruikt wordt voor de huisaccessoires komt uit de stad Jodhpur (Rajasthan). Jodhpur is een stad in het noordwesten van India. Jodhpur wist sinds de oprichting in 1459 uit te groeien tot handelscentrum dankzij de gunstige locatie voor allerlei soorten goederen, waaronder hout. De mensen in Jodhpur leven van handel en handnijverheid (bron: wikipedia.nl). De aankoop van het hout voor onze producten zal hen dus ongetwijfeld financieel steunen.

Verder heeft het hout het FSC-keurmerk, wat betekent dat elke gekapte boom wordt vervangen door een nieuw geplante boom.

Op de foto is te zien hoe het hout in de fabriek aankomt.

 

Het metaal dat gebruikt wordt om de producten van te maken komt uit de staat Gujarat, in het westen van India. Ook dit is al sinds de oudheid een grote handelsplek. Het is makkelijk te bereiken voor handelaren en er is veel keus uit goede grondstoffen en producten.   

 

Deco Heart geeft om duurzaamheid in de volledige productie van de goederen. Dit betekent dat Deco Heart er voor zorgt dat de productie en de materialen die gebruikt worden de omgeving niet aantasten en dat de toekomst van de industrie gewaarborgd blijft.

productie handgemaakte huis accessoires

DE PRODUCTIE

 

 

Na het transport van de grondstoffen naar de fabriek start de productie.

Het ijzerdraad wordt verbonden door handwerkers met veel talent. Deze constructie, samen met het laswerk om het ijzer vast te maken, zorgt voor erg stevige producten. Vervolgens, om het roestproces te voorkomen, wordt er een zogenoemde conversielaag aangebracht bestaande uit fosfaten. Hierdoor is het metaal vrijwel geheel roestvrij en wordt het product levenslang houdbaar.

DE AFWERKING

De Coil Collectie is afgewerkt met een zwart gepoederde coating (poederlakken). Het poeder is veel sterker dan gewoon verf en wordt aangebracht in een elektrostatisch proces. Hierbij wordt door middel van statische elektriciteit en perslucht poeder op het metaal gespoten. Het poeder blijft tijdelijk plakken en zal zich permanent aan het metaal hechten door het met hoge temperaturen in de oven in aanraking te brengen.

Het hout heeft een natuurlijke afwerking, waardoor het mee kan doen aan de circulaire economie: het hout kan zo weer gerecycled worden om een ander product van te maken.

Het design is gebaseerd op de industriële Nederlandse fabrieken uit de 19e eeuw. Dit geeft het product een stoere uitstraling en zorgt ervoor dat het in bijna elk interieur past.

Group coil collection white background.j

DE LAATSTE STAP

De producten worden in de laatste stap mooi schoon gemaakt. Een laatste kwaliteitskeuring vindt plaats en de producten worden opgestuurd via de haven van Mumbai en de haven van Rotterdam naar onze opslag in Vianen.

 

Vervolgens worden de producten bij jou thuis afgeleverd na het bestellen!

Group coil collection white background w

COIL Collection

Elgersma opslag vianen.jpg

Opslag in Vianen (NL)

Best out of waste.png

HET BESTE UIT AFGEKEURDE PRODUCTEN

Vanwege het feit dat de producten handgemaakt zijn, gebeurt het soms dat producten niet door de keuring komen, omdat er een foutje in zit.

 

Deze producten gooien wij echter niet weg! Wij halen het beste uit afgekeurde producten. De mensen in de fabriek breken het product weer af en maken het hout bruikbaar voor nieuwe producten. Het hout is dus circulair!

Handarbeider

DE ARBEIDERS

De Indische handwerkers die onze mooie producten maken hebben al 20 jaar ervaring in deze industrie.

 

Ze werken op maandag tot en met vrijdag, 9:00 tot 18:00 uur. In de fabriek wordt er gezorgd dat de arbeiders volledig veilig zijn door middel van veilig gereedschap en beschermende kleding en dat ze beschikking hebben tot de benodigde spullen. 

Daarnaast is er een maandelijks moment waarop de arbeiders hun feedback kunnen delen met de leiding. Hun wensen zijn een prioriteit in het bedrijf. Ook is er een plek waar arbeiders hun vragen kunnen stellen en in contact kunnen komen met iemand die hen helpt. 

Als laatste is respect een belangrijk aspect in de fabriek. Wij waarderen het werk van de handwerkers met hun talent en skills te allen tijden!

 

Voor meer informatie over Deco Heart, zie Ontdek Deco Heart

working schedule parth overseas.png